GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Fortsatt låga elnätspriser i Göteborg

Vi fortsätter hålla låga elnätspriser i Göteborg. Det visar den årliga Nils Holgersson-rapporten där elnätspriserna i landets kommuner jämförs. Bland landets 290 kommuner hamnar Göteborg på 21 plats.

– Det känns bra att ytterligare en gång få bekräftat att vi har låga elnätspriser jämfört med landet i stort. Vårt uppdrag är att leverera prisvärda och hållbara energilösningar till göteborgarna och det lyckas vi med. Förutom låga nätpriser har vi också en hög leveranssäkerhet med få avbrott, säger Lotta Brändström, VD för Göteborg Energi.

Att ta hand om och vårda sina elnät är A och O för att lyckas med leveranssäkerheten. Under 2016 har Göteborg Energi investerat 290 miljoner kronor i elnätet. Den enskilt största investeringen på 48 miljoner kronor gällde ett nytt ställverk och nya transformatorer i en av de bergsstationer som matar el till centrala Göteborg.

– Vi jobbar systematiskt med förebyggande underhåll och det ger resultat. Men vi kommer även att behöva göra omfattande investeringar de kommande åren – inte minst med tanke på den intensiva stadsutveckling som pågår i Göteborg, säger Lotta Brändström.

icon-closechevron-disc-rightmenu