GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

SOLution - en 24-timmars innovationstävling om smarta hållbara solenergilösningar

SOLution - en 24-timmars innovationstävling om smarta hållbara solenergilösningar

11 kreativa lag. 6 tunga jurymedlemmar. 7 rådgivande ämnesexperter. Ett jordklot som vill att vi ställer om. På måndag kör vi!

Tillsammans med Business Region Göteborg, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, Chalmers Ventures, Shift Design och Hållbar utveckling i Väst arrangeras mellan den 21-22/11 premiärutgåvan av innovationstävlingen SOLution i Göteborg Energis lokaler på Rantorget i Göteborg. 11 lag, där den yngsta deltagaren är 5 och den äldste 62 år, står beredda att under 24 timmar tävla om att ta fram det bidrag som har störst potential att på olika sätt stimulera till omställning till mer solenergi i samhället.

– Ett viktigt skäl till att vi genomför SOLutionär att vi vill öka innovationstakten i Göteborg och Västra Götaland. Vi vill göra aktiviteter som stimulerar till nya idéer och solenergi har stor potential, det ser man inte minst i andra länder, säger Anette Myrheim, kommunikationsdirektör på Göteborg Energi.

Tävlingen består av tre utmaningar som fokuserar på delningsekonomi och mikromarknader; integrering av solceller i samhället respektive informationsspridning om solenergiproduktion. Lagen väljer en av utmaningarna och efter 24 timmar presenteras idéerna för en jury. I prispotten finns bland annat 25 000 kronor från Göteborg Energis Miljöfond och 5 000 euro från Chalmers Ventures och Climate KICs Greenhousepris, priser som ska hjälpa lagen på vägen mot att förverkliga idéerna.

– SOLution är ett pilotprojekt som hämtat sin inspiration från Dreamhack och om det går bra ska det här ligga till grund för ett större arrangemang kring solenergi som ska genomföras under Göteborgs 400-årsjubileum år 2021. Tänk om vi kunde ha ett arrangemang för solenergi som är lika stort som Dreamhack är på spelfronten. Tänk om vi kunde få hit Elon Musk, eller någon annan tungviktare inom energifrågor och sätta Göteborg och Sverige på kartan. Men innan man kan gå får man krypa, och det här är ett premiärdopp där vi hoppas lära oss massor inför en eventuell fortsättning.

Media är varmt välkomna då respektive lag presenterar sina tävlingsbidrag inför juryn och till den efterföljande prisutdelningen.

Dag och tid: Tisdagen den 22 november. Lagen pitchar sina idéer 11:00-12:30 och prisutdelningen sker 13:30-14:00

Plats: Göteborg Energi, Johan Willins gata 3, Göteborg.

För mer information: Anders Bersten, kommunikationsansvarig FoU, Göteborg Energi, 0705-237230

icon-closechevron-disc-rightmenu