GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Göteborgsvarvet

Vinnande laddning för varvet

”Sömn är bästa laddningen! Man borde inrätta sömnkraftverk..! ;)” Så löd svaret som gjorde Ann-Sofie Axelsson till en av vinnarna av startplats i årets upplaga av Göteborgsvarvet.

När startskottet går för 2021 års Göteborgsvarv är det september. För att uppnå det mest smittsäkra loppet har Nordens största löpartävling, i likhet med så mycket annat, stöpts om, flyttats och förändrats. Den där helgen som vanligtvis ligger i mitten av maj, med loppet på lördagen och de olika barn- och ungdomstävlingarna på söndagen, blir i år lite annorlunda men fortfarande med Göteborg Energi som partner.

Som ett led i uppladdningen inför loppen arrangerade Göteborg Energi i våras en tävling.

—  Det är våra elhandelskunder som via nyhetsbrevet har haft möjlighet att vinna en startplats genom att dels svara på några frågor om energi, dels berätta hur de laddar inför varvet, säger Anna-Stina Spetz, marknadsföringsansvarig Göteborg Energi.

När startskottet går för 2021 års Göteborgsvarv är det september.

Och det var alltså där som Ann-Sofie Axelssons motivering kom in i bilden. Ann-Sofie kommer ursprungligen från Umeå men bor idag i Göteborg och hon har sprungit loppet runt tio gånger.

—  För mig är det ett bra sätt att hålla igång träningen och det är en jättehärlig folkfest i min hemstad, en sån energi! Ett år sprang jag Stockholm maraton men det tycker jag var en lam tillställning, det kändes som att det bara var några sportmänniskor längs vägen, säger hon.

Till vardags är Ann-Sofie Axelsson prefekt på Chalmers och chef för Chalmers bibliotek och brukar som kontrast till inomhusliv och stillasittande försöka komma ut och springa tre gånger i veckan. Under pandemin har hon varvat löpningen med Friskis och Svettis onlinepass, någonting som hon verkligen rekommenderar.

Utöver själva den fysiska träningen är hennes bästa uppladdningstips inför varvet något av en motsats till att träna. 

— Att sova! Ett omtalat och billigt sätt att komma i form, säger hon

I prispotten låg 200 startplatser till 21-kilometersloppet och 50 platser till maraton. Priser åtråvärda inte minst för att man därmed får starta i startgrupp nummer sex vilket är väldigt bra. Faktum är att det är andra året som Ann-Sofie Axelsson kammar hem en startplats.

— Jag får Göteborg Energis nyhetsbrev och satt i våras och scrollade igenom det när jag hittade den här tävlingen och tänkte varför inte, det kostar inget att testa. 

Göteborgsvarvet 2021

I september fylls Göteborg av glada löpare redo att springa i vår vackra stad. Här kan du läsa mer om varvet och hur du enklast tar dig till startlinjen.

icon-closechevron-disc-rightmenu