GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Elbuss 60

Så åker du enkelt och hållbart till Göteborgsvarvet

Hur tar du dig till Göteborgsvarvets startplats i Slottsskogen? Låt bensinbilen stå och välj ett smart och hållbart sätt att ta dig till startlinjen. Här listar vi på Göteborg Energi några av dina alternativ.

1. Buss och uppvärming

Värmer du upp med en promenad inför startskottet? Då rekommenderar vi elbuss #60 i riktning mot Masthugget som tar dig från centralstationen i Göteborg hela vägen till Vegagatan. 

Väl där traskar du söderut, ner för gatan, och vips har du nått Slottsskogens norra entré. Vad som återstår är en cirka 30 minuters promenad till startplatsen. Men det kan ta mer tid, beroende på eventuella avspärrningar som du kan behöva navigera dig igenom.

2. Vagn och promenix

Sparar du hellre på energin? Gör som en Göteborgare och ta ”vagnen” (spårvagnen) till en hållplats som ligger lite närmare. Linje #1 och #7, båda i riktning motTynnered eller #2 mot Högsbo tar dig från centralstationen till Botaniska Trädgården. Slottsskogen ligger mitt emot hållplatsen där du stiger av. Räkna med en liten promenad (runt 15 minuter) till själva startområdet.

3. Ladda i elbilen

Ibland går det bara inte att åka kollektivt, men om du har en elbil så funkar ju det fint med. Göteborgsvarvets hemsida har lite information om parkering. Fast du kanske är nyfiken på vart du kan ladda bilen? 

I så fall har vi goda nyheter! Göteborg Energi har nämligen över 1000 laddplatser runtom staden. De som ligger närmast Göteborgsvarvets startplats finns på Kapplandsgatan 84 och har 10 stycken ”typ 2” laddare tillgängliga. Om inte den passar så kan du kika in vår laddkarta här och se vilka andra som finns nära dig: www.goteborgenergi.se/laddkarta

En sista sak att komma ihåg: Göteborg är en växande stad, vilket innebär att hållplatsändringar, trafikavspärrningar och liknande kan uppstå. Därför är det alltid bäst att hålla dig uppdaterad om vilken linje som passar dig bäst genom att besöka Västtrafiks hemsida: www.vasttrafik.se

Vi ses på Varvet! #hållbarahelavägen

Mer om Göteborgsvarvet och Göteborg Energi

Göteborg Energi har över 1000 laddplatser runt om i staden. Kapplandsgatan 84 är närmast slottskogen och har 10 stycken platser.
icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnify