GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Barn experimenterar
Energislukartävlingen

Över 5000 besökte Experimentverkstaden

Publicerad maj 2019

 
Experimentverkstaden lockade 5000 besökare på årets Vetenskapsfestival. I vår Energislukartävling fick unga besökare lära sig mer om hur man enkelt undviker de värsta energibovarna.

I april bjöd vi in barn, skolklasser och familjer till Experimentverkstaden och vår tävling Energislukarna på Vetenskapsfestivalen. Där fick de tävla i att identifiera energislukare i skolan och hemmet i ett spel som liknar memory. De fick exempelvis lära sig att en enda konservburk som återvinns sparar lika mycket energi som behövs för sju timmars tv-tittande, eller för ett helt dygn vid datorn. I år lockade Experimentverkstaden till sig drygt 5000 besökare och vinnare i Energislukartävlingen blev Backatorpskolan 2B som vann biljetter till Universeum för hela klassen.

All energi produceras någonstans och påverkar miljön. El från förnybara källor är bättre än den från fossila, men bäst är den som aldrig blivit producerad. Genom smarta val kan du enkelt minska din elförbrukning. Vi tycker att det är viktigt att lära nästa generation att bli medvetna och smarta energikonsumenter. Därför är vi varje år med och anordnar eller på olika sätt deltar i aktiviteter för unga som sprider kunskap kring energi och hållbara val.

icon-closechevron-disc-rightmenu