GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Natur & miljöboken

Kunskap till nästa generation

Nästa generations miljökämpar sitter just nu i skolbänkarna. Samtidigt vill vi på Göteborg Energi engagera oss för att öka intresset för miljöarbete och en hållbar livsstil. I samarbete med Svenska Kunskapsförlaget delas därför Natur & Miljöboken ut till Göteborgs mellanstadieelever.

Natur & Miljöboken är en tredelad läromedelsserie som riktar sig till årskurserna 4–6. På ett roligt och pedagogiskt sätt får eleverna lära sig om hur vi kan leva på ett sätt som tar hänsyn till vår natur och miljö. När höstterminen drar igång kommer materialet att kostnadsfritt delas ut till intresserade skolor.

– Vi ser detta som en möjlighet att påverka vanor och beteende i nutid, men även att skapa ett långsiktigt intresse för frågorna. Kan vi stimulera intresse i unga år gagnas vi alla av det på sikt, säger Eric Zinn, hållbarhetschef på Göteborg Energi.

 

Vad är energi, egentligen? Den frågan och många fler får sitt svar i en specialutgåva om energi som ges ut tillsammans med Natur & Miljöboken. I detta temamaterial, som ligger oss extra varmt om hjärtat, kan barnen också ta reda på vem i familjen som är mest klimatsmart och lära sig mer om olika energityper och energins historia. Visste du till exempel att den första elbilen uppfanns redan på 1800-talet?

Ladda ner och testa familjens energivanor

Natur & Miljöboken ges ut både som digitalt läromedel och tryckt utgåva. Eleverna får ta hem boken efter att skolan jobbat klart med den. Kolla gärna med din skola om den beställt materialet inför hösten. Redan nu kan ni ladda ner temamaterialen om ni vill prata om energifrågor i hemmet. Hur många energidrivna apparater har ni där hemma egentligen?

icon-closechevron-disc-rightmenu