Nöjds Konditori har en lång historia bakom sig, med start 1960 i Kungssten. I generationer har göteborgare njutit av deras hantverksmässiga bakverk som idag går att hitta på flera ställen runt om i staden. För att minska sin miljöpåverkan valde de att teckna miljötillval till sitt elhandelsavtal hos Göteborg Energi.
Nöjds Konditori ägs av Nicklas Svensson som efter 15 år som bagare i verksamheten tog över verksamheten från konditorimästare Rune Nöjd år 2003.
Förutom den klassiska smörgåsbutiken och caféet i Kungssten, finns man nu även i Högsbo, på Stora Badhusgatan och vid Brunnsbotorget där all produktion i dag sker.
Konditoriet satsar på de bästa råvarorna och arbetar kontinuerligt för att upprätthålla en hög kvalitet. De sätter en enorm stolthet i att skapa produkter på samma hantverksmässiga vis som de alltid har gjort. De erbjuder ett brett utbud, från tårtor, bakelser och småkakor till smörgåstårtor, bröd och exotiska brickor. Dessutom kan besökare välja mellan flera olika lunchalternativ som sallader, smörgåsar och lasagne.
Nöjds Konditori har valt att teckna miljövaltillval till avtalet hos Göteborg Energi. Det är ett tillval där miljökraven på elproduktionen ställs och kontrolleras av Naturskyddsföreningen.
– Vi valde miljötillvalet för att ta ett steg mot en mer hållbar verksamhet, säger Camilla Hjelmström på Nöjds Konditori.
Göteborgskonditoriet har varit kund länge hos Göteborg Energi och lyfter vikten av en personlig service.
– Vi är nöjda med Göteborg Energi för att det är bra priser och för att vi fick en bra relation med vår säljare, fortsätter Camilla.
För att minska sin elförbrukning bakar konditoriet allt i en enda följd. Att inte värma upp ugnarna flera gånger om dagen har gjort dem mer energieffektiva och förbättrat deras produktivitet.
– Vi använder oss också av LED-belysning så mycket som möjligt och maskiner som inte drar för mycket el.
LED-belysning som kan vara tänd i många timmar utan att förbruka särskilt många watt-timmar och energisnåla maskiner är två investeringar konditoriet har gjort för att bli en mer resurseffektiv verksamhet.