GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
BILDTEXT
Tips!

Höstlovsaktiviteter för hela familjen

I år är inget sig likt, för många inte heller höstlovet. Som tur är finns det gott om skojiga saker att hitta på i den absoluta närmiljön. Här är några riktigt roliga aktiviteter som ni kan testa redan idag. 

Heldag med lekplatssafari

Packa en ryggsäck med lite fika och ge er ut på safari bland gungor och rutschkanor. Med hjälp av appen Lekplatsen kan du se vilka lekplatser som finns i närheten och utmana både dig själv och kompisarna. Kan du ta dig mellan två lekplatser under en timme och klarar du utmaningen "gungtian" under lovet? Du bestämmer själv hur långt eller kort äventyret ska bli.
Fiskespö

Lär dig fiska

Kasta loss och känn hur det nappar! Vad sägs om att fiska sik och abborre i Jubileumsparken eller regnbåge i Bergsjön? Mellan 27/10 och 30/10 anordnar Sportfiskarna i Göteborg gratis fiske för lovlediga barn och ungdomar på flera olika ställen i stan. I Sannegårdshamnen blir det bottenmete med chans på vitling och vid Feskekörka får du lära dig vad dropshot-fiske är.
Familj i skogen

Hitta ut – aktiviteten som räcker hela lovet

Lite som Pokémon GO men utan pokéballs och Pikachu. Runt om i Göteborg finns 150 checkpoints som du hittar med hjälp av kartan i hitta ut-appen. Det du letar efter är en aluminiumstolpe med en rosa dekal. Vid varje checkpoint finns en bokstavskod som du kan registrera, med chans att vinna priser. Man kan säga att det är orientering med modern teknik. Ett kul sätt att motionera på och dessutom en aktivitet som räcker länge.
halloween

Lysande Halloweenäventyr

Förbered ett nervkittlande mörkeräventyr för barnen genom att hänga upp reflexer i skogen eller på gården. Med en ficklampa i högsta hugg blir det nu barnens uppgift att lysa sig fram längs spåret av reflexer. Krydda upplevelsen med små överraskningar längs vägen. Iklädda årets halloweenkostymen blir det lite extra kusligt. Avsluta gärna med en gemensam lägereld med något gott på grillen, en riktig höjdarkväll!
Frisbeegolf

Frisbeegolf

Frisbeegolf eller discgolf som entusiasterna gärna kallar det är en kul sport som blivit allt vanligare. Har ni testat? Om inte är det kanske dags nu. Runt om i Göteborg finns det flera frisbeegolfbanor, både kommunala och privata. På några av dem kan du även hyra utrustning. Målet är att kasta discen så att den landar i den kjedjeklädda korgen. Den som har minst antal kast när banan är slutförd tar hem vinsten. Räkna med att träd och grenar är en del av spelet och något man får hitta en väg runt.

 

 

icon-closechevron-disc-rightmenu