GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
5 tips!

Sommarens bästa hemestertips

Sommaren 2020 blev inte som någon av oss hade tänkt sig men samtidigt ett ypperligt tillfälle att se Göteborg med andra ögon. Här är våra bästa hemestertips.

Jonseredas trädgårdar

Gotaleden via Jonsereds trädgårdar

Visste du att det går en vandringsled från Turistbyrån rakt in i Timo Räisinens trädgård? Gotaleden är en sju mil lång vandringsled, i nio etapper, som går mellan Kungsportsplatsen och Alingsås. I Jonsered, bland ljuvt doftande rosenbuskar och stilfulla magnoliaträd finner du årets gästträdgård Lugnet - signerad Timo Räisinen. – ”Jag ville skapa en plats där lugnet infinner sig, en liten oas där man ska kunna lägga sig och njuta av porlande vatten och bladprassel en stund”.
Foto: Partille kommun

Snorklingsleden på Stora Amundön

Gillar du att snorkla? Då ska du testa Göteborgs första snorklingsled som ligger på Stora Amundön. Upptäck blåmusslor, tångsnällor och strandkrabbor på den 200 meter långa undervattensstigen där du med hjälp av ett rep hittar mellan de 12 stationerna som var och en lär dig mer om de djur och växter som lever i området. Väl uppe på land igen kan du slappna av på någon av Stora Amundöns alla badklippor eller ta en lugn promenad genom hästhagar och frodiga lövskogar.

Hisingsparken

I Göteborgs största park finns något för alla åldrar. I den vackra skogsmiljön finns två fina utflyktslekplatser, fruktträd att plocka från, motionsleder och en mystisk grotta. Från Bjurslättsberget har du en magnifik utsikt och kan dessutom se rester av en fornborg från 500-talet. I närheten av Slätta damm finns ett trevligt café som serverar nygräddade våfflor. Här är det inga flashiga designmöbler som gäller, bara en befriande personlighet. I den norra delen av parken hittar du Kättilröds 4-H gård, där du kan bekanta dig med gårdens djur.

Bergsjöbadet

100 meter över havet, lite undangömd i skogen ligger ett riktigt guldkorn till badplats. Omgiven av fina klippor och en sandstrand med soldäck hittar du den 10 meter djupa skogsjön, med samma namn som stadsdelen, Bergsjön. 2019 rustades den populära badplatsen upp med nya bryggor, ny lekplats och en flotte med hopptorn. Här finns det alla förutsättningar för en lyckad baddag med grillning och sol.
Kajpromenaden Älvstranden

Kajpromenaden till jubileumsparken

Har du lagt märke till alla fantastiska skulpturer på Norra Älvstranden? Kajpromenaden erbjuder inte bara den konstintresserade mycket att se, det finns också romantiska utkiksplatser, mysiga parker och restauranger på vägen. Börja promenaden i det som en gång var Karl IX:s Göteborg – Färjenäsparken. Här kan du ta en kopp kaffe på stans äldsta kafé – Flickorna på Färjenäs. Vid pirarna söder om Eriksberg ligger konstverken tätt och snart passerar du även Ostindiefararen Götheborg. Avsluta på Frihamnen där du har bokat bastun och tar dig ett dopp i den flytande simbassängen.
Foto: Anderas Wester, Göteborg & Co

 

 

 

icon-closechevron-disc-rightmenu