GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Hållbara resetips!

Hemestra i ett somrigt Göteborg

Testa en mer hållbar semester på hemmaplan i år? Göteborg är fyllt av vackra besöksmål och i sommar fylls staden dessutom av massa nya upplevelser. Vi tipsar om några av dem.

cykelsemester

Världsberömd street-art

Upplev konsten som chockat och förfört omvärlden i årtionden! Fram till den 25 augusti kan du se den kontroversiella street-art konstnären Banksys berömda verk på Galleri Fredstan. Utställningen är kreerad av Banksys tidigare fotograf och manager Steve Lazarides.
centralstationen

Träffa dinosaurier i naturlig storlek

Kom riktigt nära de största djuren som någonsin levt på jorden. Fram till den 30 september pågår Universeums utställning Dinosaurs där besökaren får chansen att möta forntidens jättar i naturlig storlek.
Badbild från 1925

Historiska kläder i ny modeutställning

Vad kan ett plagg berätta om tiden då det användes? På Göteborgs stadsmuseums visas kläder som burits mellan 1880-1930 – alltifrån ateljésydda sidenklänningar till lappade barnjackor. Utställningen pågår fram till 22 augusti.
Country festival

Två nya musikfestivaler

Den 29 juni samlas flera av countryns olika stilar i festivalen West Coast Country på Åby arena med fokus på pop- och rockcountry.
Den 3-10 augusti tävlar 5000 sångare från hela världen i European Choir Games – en av världens största körfestivaler på Partille Arena.
Foto: Beatrice Törnros/Göteborg & Co

Gratis Kulturfestival

Den 6-11 augusti bjuder Gothenburg Culture Festival (tidigare Kulturkalaset) in till musik, mat, teater, hantverk och upplevelser med nära 700 programpunkter på 30 festivalplatser runt om i staden. Festivalen är gratis och öppen för alla
Foto: Emil Fagander/Göteborg & Co

Upptäck Göteborgs skärgård

Visste du att Göteborg har hela 21 olika vackra öar inom räckhåll? Letar du efter naturupplevelser, god mat, sol och bad, fisketurer eller sälsafari? I Göteborgs skärgård finns det något för alla.
icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnify