GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Vi har en vinnare i namntävlingen!

Vår namntävling för solcellsparken i Utby är avslutad och vi har en vinnare: Göteborgs nya solcellspark heter Solinavium!

Ett stort tack till alla som skickat in sina förslag till namn.

Gensvaret i tävlingen från kreativa göteborgare och andra har varit stort. Nästan 400 förslag har lämnats in och i hård konkurrens har juryn valt namnet Solinavium.

– Som göteborgarnas energibolag gillar vi både den starka kopplingen till Göteborg och göteborgshumorn. Namnet spinner vidare på samma tema som namnet på Göteborgs första solcellspark Nya Solevi, säger Marie Lindgren, marknadschef på Göteborg Energi som suttit i juryn.

Exempel på andra kreativa förslag som kommit in är Celldammen, Elby, Gamla Solevi, Kraftfältet, Solby, Solfjädern, Solsidan och Watts Up!

Det vinnande förslaget, Solinavium, lämnades in av två av varandra oberoende personer: Wilhelm Löwenhielm och Madelene Wejdle. Båda blir nu vinnare och får pris.

– Jag fastnade för Solinavium eftersom det följer i samma anda som Nya Solevi. Jag ville lyfta fram Scandinavium - en av Göteborgs nationalklenoder som många i landet i alla generationer har en relation till från konserter och sportevenemang - för att spegla vägen mot framtiden, säger Wilhelm Löwenhielm.

Parken i siffror

  • 10 fotbollsplaner (eller 6,8 hektar) - parkens yta
  • 5,5 hektar - ytan själva solcellerna upptar
  • 5,4 GWh - mängden el som produceras per år. Det motsvarar hushållsel till ca 1 000 bostäder
  • 14 886 - antalet solpaneler som sätts upp
  • 4 300 ton - så mycket koldioxidutsläpp sparar man per år med solkraft från vår park jämfört med el producerat från kolkraft

Citygate köper hälften av Utbys elproduktion

När Skanska byggt färdigt Citygate ska elen räcka till mycket – kontorsbyggnaden kommer att torna 144 meter över marken och ha 36 våningar.

Några vanliga frågor om solenergi

Ja, vi säljer solceller till privatpersoner som bor i Göteborgs kommun.

Solceller

Installationen behöver göras av en behörig elinstallatör. Installatören skickar i sin tur in en föranmälan inför installtionen och en färdiganmälan när det är klart. Om du som kund har några frågor under installationen vänder du dig till installatören.

För mer information inför uppsättning av solceller, kontakta vår kundtjänst.

Kom igång med solenergi

Kontakta oss

Nej. Du får betalt för den elen du säljer i pengar. Pengarna kvittas mot summan du köper el för, ifrån oss.

icon-closechevron-disc-rightmenu