GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Info

Snart: ny app för att ladda elbilen på stan

Inom kort blir det enklare att ladda bilen på stan. Från och med 1 september använder du en ny version av ladd-appen för Göteborg Energis laddplatser. 

Det ska vara enkelt att köra och ladda fordon i staden. Därför är vi glada över att ha upphandlat en plattform som vi så småningom kan öppna upp för andra aktörer. Med tredjeparts-roaming slipper elbilsföraren ha många olika appar i mobilen och kan istället välja sin favorit-app för publik laddning.

Det övergripande målet med den nya plattformen är att ytterligare bidra till Göteborgs utveckling av ett elektrifierat transportsystem. På köpet kommer vi själva kunna sköta övervakning och styrning i portalen och kan direkt åtgärda fel som uppstår. 

Tack vare den nya plattformen kan vi också själva administrera betalningar och erbjuda fler och bättre tjänster som är kopplat till publik laddning.

Vad innebär detta för mig som kund?

Från och med den 1 september betalar och hanterar du laddning med en ny app. Appen kommer att finnas tillgänglig i slutet av sommaren, så du kommer i god tid kunna ladda ned den nya versionen. Registrering sker på Mina sidor. 
 
Bytet kommer inte att innebära några kostnader för dig.

Medan arbetet pågår

Bytet från en betallösning till en annan kommer att ske successivt i september eftersom det innebär ett fysiskt arbete med laddstationerna. Därför kan du under en period mötas av våra tekniker som är på plats och utför arbetet, vilket gör att du inte kan ladda vid de stationerna just då. Om du laddar på en station som ännu inte blivit uppdaterad till nya systemet bjuder vi på laddningen.

Varför gör ni förändringen?

Det samarbetsavtal vi har med vår nuvarande leverantör InCharge går ut 31 augusti 2021 och vi har gjort en upphandling enligt lagen om offentlig upphandling. 

Eftersom det är InCharge som har kundinformationen, kommer befintliga kunder också få information ifrån dem om förändringen.  

Göteborg Energi tecknar avtal med Unicorn System om ny plattform för laddning av elfordon

Göteborg Energi har, efter upphandling, tecknat avtal med det Tjeckiska bolaget Unicorn System om en teknisk plattform för elfordonsladdning (ChargeUp). Avtalet innebär att Göteborg Energi framöver kommer att ha en ny plattform för laddning och att vårt publika laddnätverk kan öppnas upp för andra aktörer genom så kallad tredjeparts-roaming.

Den nya plattformen, som sjösätts i september 2021, innebär att vi tar ansvar för hela kundupplevelsen kring laddning, bland annat genom att göra det enklare för kunderna att ladda.

– Det övergripande målet med den nya plattformen är att ytterligare bidra till Göteborgs utveckling av ett elektrifierat transportsystem. Det ska vara enkelt att köra och ladda fordon i staden. Därför är vi glada över att få en plattform som vi kan öppna upp för andra aktörer. Med tredjeparts-roaming slipper elbilsföraren ha många olika appar i mobilen och kan istället välja sin favorit-app för publik laddning, säger Roger Sundemo, affärschef för el- och gashandel på Göteborg Energi.

– Vi på Unicorn är väldigt glada över att, i konkurrens med starka aktörer från hela Europa, ha vunnit den här upphandlingen. Jag är övertygad om att ChargeUp-lösningen kommer att göra det lokala laddningsnätet mer attraktivt, med fler laddpunkter och fler partners. Smart och effektiv laddning av elbilar bidrar till effektivare användning av el och detta är vårt bidrag för att minska koldioxidutsläppen. Med hjälp av vår flexibilitet och erfarenhet av elektromobilitet kan vi erbjuda denna lösning till alla runt om i världen, säger Jan Konrád, Chief Commercial Officer på Unicorn Systems.

Läs mer om Unicorn Systems här: https://unicornsystems.eu/en/

 

 

Här hittar du din laddplats!

Hitta din laddstation i vår mobilapp eller kolla in våra laddplatser på laddkartan.

Så laddar du din elbil

Att ladda din elbil är enkelt och går snabbt att komma igång med. Vad passar dig? App, laddkort eller laddbricka? Vill du ladda och betala med mobiltelefonen eller via faktura? Du bestämmer!

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-pluschevron-downchevron-up