GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Fjärrvärme märkt med Bra Miljöval

Fjärrvärme från Göteborg Energi kommer till största delen från återvunnen och förnybar energi. 

Återvunnen energi är energi som annars skulle försvinna ut i luften och havet, från till exempel avfallsförbränning och industriella processer. Vi tar helt enkelt vara på sådan energi som annars skulle gå till spillo. 

Genom vårt erbjudande Fjärrvärme märkt med Bra Miljöval köper du endast fjärrvärme från förnybar energi. 

Bra Miljöval är en oberoende miljömärkning som bidrar till en friskare natur och färre hälsofarliga ämnen i vardagsprodukter. Miljökraven ställs och kontrolleras av Naturskyddsföreningen.

Fjärrvärme märkt med Bra Miljöval producerar vi från förnybara energikällor som uppfyller hårda miljökrav på produktion och bränsle och strävar efter att göra så litet avtryck på biologisk mångfald som möjligt. För varje såld kilowattimme avsätts också pengar till en fond som finansierar energieffektiviserings- och konverteringsprojekt med syfte att främja ett effektivare värmesystem.

Vad kostar Fjärrvärme märkt med Bra Miljöval?

Priset för Fjärrvärme märkt med Bra Miljöval är ett tillägg på ordinarie fjärrvärmepris för kunder i Göteborg och är 3,1 öre/kWh för 2023 och är 3,8 öre/kWh för 2024.

Vill du läsa mer om Naturskyddsföreningens Bra Miljöval kan du göra det här.

Intresserad?

Kontakta vår kundservice på 031-62 62 62 om du vill veta mer eller är intresserad av att lägga till Bra Miljöval till ditt fjärrvärmeavtal.

icon-closechevron-disc-rightmenu