GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Startgruppen i Göteborgsvarvet fotograferad innan startskottet går.
3 september

Göteborgsvarvet Marathon 2023

Göteborg Energi är stolt huvudpartner till Göteborgsvarvet Marathon och bidrar med fiber och fossilfri energi till ett historiskt, hållbart och uppkopplat evenemang.  

Det är första (och enda?) gången som Göteborgsvarvet Marathon arrangeras, och loppet blir avslutningen på firandet av Göteborgs 400-årsjubileum. Vad passar väl då bättre än att både Göteborg Energi och staden uppmärksammar historiska platser och händelser utmed loppets dragning?  

Löparna kan också fylla på sin energi vid flera stationer utmed loppet varav vi har fem stycken, bland annat i området kring Rosenlundsverket/Stenpiren där vår energihistoria startade. Och vid målgången i Guldbyn inne på Slottskogsvallen har vi en utställning med historiska foton som du kan häpna över medan du dricker en kopp kaffe. Du hittar ännu fler historiska foton här på webben.

Hållbart samarbete med Göteborgsvarvet

Av tradition fylls Göteborg i maj av tusentals löpare och besökare från hela landet. Elin Jansson är projektledare för hållbarhet på Göteborgsvarvet och berättar om hur tävlingarna bidrar till en mer hållbar stad.

Visste du att?

Göteborgsvarvet är certifierade enligt den internationella standarden, ISO-20121 och förbättrar årligen arbetet med hållbarhet inom miljö, sociala och ekonomiska aspekter.

Vårt sponsorskap

Göteborgsvarvet är ett av flera göteborgsevent vi är samarbetar med och bidrar till.

icon-closechevron-disc-rightmenu