GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
21-23 maj

Energikicken

En snäll fotbollsturnering

I maj deltar Göteborgs skolor i en tre dagar lång fotbollsturnering på temat Fairplay. I slutet av turneringen utses den klass som genom gemenskap och kamratskap visat bästa sportmannaskap.

Turneringen har funnits i över 20 år för främjandet av gemenskap i och mellan klasser och skolor i Göteborg.

Alla är välkomna att komma på matcherna som pågår mellan ca 9 till 16 varje dag. Kom och heja på din son, dotter, barnens kompis eller grannens ungar. Alla är välkomna till den snälla fotbollsturneringen.

Elisabeth Anderton, CSR-ansvarig vid IFK Göteborg berättar om Energikicken.

Fairplay-priset

Göteborg Energi var med och startade Energiskicken för över 20 år sedan. Varje år anordnar vi teckningstävlingen Allas lika värde, en viktig del för att vinna det stora Fairplay-priset.

Vad innebär fairplay och vad är det?
Inför turneringen skickar vi ut ett underlag till alla klasser som man ska gå igenom. Bland annat skickas klasslöftet ut och instruktioner för tecknningstävlingen. Inom klassen får man även i uppgift att diskutera fairplay och allas lika värde. Målet med turneringen är gemenskap.

 

Samarbete med Göteborgs Stadsmission

Under Energikicken kommer de deltagande att kunna lämna in begagnad (och ny) fotbollsutrustning till Göteborgs Stadsmission som de vuxit ur. Stadsmissionen förmedlar sedan dessa vidare till barn i behov runtom Göteborg.

Eva Barron vid Stadsmissionen berättar om samarbetet med oss under Energikicken.

Välkomna!

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-pluschevron-downchevron-up