GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Upplev ljuset i tunneln!

Nu lyser vi upp fyra mörka platser och tunnlar runt om i Göteborg. Tisdagen den 13 december klockan 18.00 invigs den första platsen under viadukten Skattegårdsvägen i Tynnered. Projektet genomförs i samverkan mellan Göteborg Energi, Gothenburg Green World och Trygg, vacker stad.

Förberedelserna pågår för fullt.

Tunneln under Skattegårdsvägen, mellan Grevegårdsvägen och Kastanjeallén, har gjorts välkomnande genom ommålning och belysning. Urnor med växter har satts upp i mitten av tunneln och pelarna är ljussatta. Omgivningen runt tunneln har rensats upp för att göra platsen tryggare och ljusare.

– Ljus ger trygghet. Det finns många gångtunnlar i Göteborg som upplevs mörka och otrygga. Tillsammans med Gothenburg Green World och Trygg, vacker stad vill vi bidra till ökad trygghet för göteborgarna, säger Anette Myrheim, kommunikationsdirektör på Göteborg Energi.

Invigning i Lucias tecken

Invigningen av tunneln under Skattegårdsvägen sker, som en del av programmet för Julstaden Göteborg, på tisdag den 13 december klockan 18.00-19.00. Det blir luciasånger av barnkören Lilla sjungande julgranen och vi bjuder på pepparkakor och glögg.

Anette Myrheim och Cecilia Dahlman-Eek, ordförande i Park och naturförvaltningen och i Trygg, vacker stad medverkar.

Hjärtligt välkommen att delta!

De fyra platserna som kommer att lysas upp under 2016/2017 är:

  • Under viadukten Skattegårdsvägen. Grevgårdsvägen/Kastanjeallén i Tynnered. Invigs under Julstaden den 13 december 2016.
  • Södra Fjädermolnsgatan i Biskopsgården, invigs under Kulturkalaset 2017.
  • Länkharvsgatan under Titteridamsvägen, Angered, invigs under Kulturkalaset 2017.
  • Smedmästare Karlssons gångväg under Ullevigatan vid Göteborg Energi, invigs under Julstaden 13 december 2017.

För mer information kontakta:

Cecilia Erdalen, pressansvarig Göteborg Energi, 070-466 04 28

Gothenburg Green World är ett samarbete mellan Gunnebo Slott och Trädgårdar, Göteborgs Stad Park och Natur, Göteborgs botaniska trädgård, Liseberg och Göteborg & Co. Samverkanspartners är Jonsereds Trädgårdar, Växtrum i Lerum, Råda säteri i Härryda och Tjolöholms Slott i Kungsbacka.

http://www.gothenburggreenworld.com/

icon-closechevron-disc-rightmenu