GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Göteborg Energi ansluter till norra Europas ledande laddnät

Efter sommarens lansering av snabbladdningsstationer i centrala Göteborg tar Göteborg Energi nu nästa steg i utbyggnaden av elbilsladdning genom att ansluta våra laddare till laddnätverket inCharge.

Vattenfalls laddnät inCharge är ett nätverk bestående av tusentals laddpunkter i Sverige och Norra Europa. Genom att ansluta till inCharge ökar tillgängligheten för Göteborg Energis kunder då elbilsägare nu kan ladda både på Göteborg Energis snabbladdningsstationer och på andra stationer som är kopplade till nätverket.

– Elbilar är en viktig del av lösningen för att kunna göra oss av med fossila bränslen som bensin och diesel. Att gå med i inCharge är ett steg i vår satsning på laddinfrastruktur i Göteborg. Det är också ett viktigt led i vårt arbete med att göra det enkelt för våra kunder att göra hållbara val, vilket leder till att vår stad får renare luft och mindre buller. Genom att vi ansluter våra laddstationer till inCharge får våra kunder tillgång till ett stort nätverk av laddare. Ett omfattande och tillförlitligt laddnät är viktigt för att allt fler ska våga ta klivet till en elbil, säger Lotta Brändström, VD Göteborg Energi.

– Vi är oerhört glada för samarbetet med Göteborg Energi. Göteborg Energi har ambitiösa planer för att bygga ut den publika laddinfrastrukturen lokalt och det är mycket imponerande att följa deras satsning. Vi är glada för att kunna medverka och möjliggöra satsningen genom våra operatörstjänster och kundgränssnittet inCharge säger Susanna Hurtig, Nordenchef för Vattenfall E-Mobility.

– Vi är övertygade om att den nya elbilsmarknaden kräver nya former av samarbeten och partnerskap och det här är ett exempel på nytänkande och innovation där vi stöttar varandra i en gemensam satsning. Vi tror att vi kan lära mycket av varandra och tillsammans förbättra elbilsupplevelsen, säger Susanna Hurtig.

Som första energibolag i Sverige satsar Göteborg Energi på att vara helt digitala och erbjuder därför våra kunder att ladda med en enkel app utan krångliga RFID-kort. Göteborg Energi har sedan lanseringen av snabbladdningsstationerna i juni erbjudit fri laddning. Från och med den 1 december kommer laddningen att kosta 3 kr/min.

Pressbilder finns att ladda ner här:

https://www.goteborgenergi.se/Om_oss/Pressrum/Bilder/Laddaelbilsappen

Läs om vår Ladda elbilen-satsning här:

www.goteborgenergi.se/ladda

Pressbilder på vår laddkarta och våra snabbladdningsstationer finns här:

http://www.goteborgenergi.se/Om_oss/Pressrum/Bilder/Snabbladdarstationer_i_Goteborg

För ytterligare information kontakta:

Cecilia Erdalen, pressansvarig Göteborg Energi

cecilia.erdalen@goteborgenergi.se

Mobil: 070-466 04 28

icon-closechevron-disc-rightmenu