GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Göteborg Energi är cykelvänligast i Göteborg

Göteborg Energi har utsetts till Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats. Det är trafikkontoret som sedan 2013 delar ut priset till den arbetsplats som på olika sätt gör det lätt att välja cykel. Göteborg Energi får utmärkelsen för ”sitt imponerande, heltäckande och långsiktiga engagemang för cykling”, som det heter i motiveringen.

Björn Gustafsson, programansvarig på Göteborg Energi tar emot utmärkelsen "Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats" av trafikdirektör Stefan Eglinger.

– Självklart blir jag både glad och stolt för det här priset. Vi jobbar för ett hållbart göteborgssamhälle och det gäller också våra medarbetare. Att jobba långsiktigt med hållbart medarbetarskap innefattar allt från balans mellan arbetsliv och familjeliv till att underlätta för medarbetarna att få vardagsmotion i form av cykling. Det ska vara enkelt och tryggt att använda cykel både i tjänsten och till och från jobbet, säger Lotta Brändström, VD på Göteborg Energi.

Göteborg Energi har satsat på cykling under lång tid. Konkret handlar det om att erbjuda en utbyggd cykelinfrastruktur på arbetsplatserna med cykelställ och inhängande/låsta cykelparkeringar, cykelpumpar och möjlighet till ombyte och torkning av kläder. Alla medarbetare erbjuds också bidrag till cykelinköp eller cykelreparationer som löneförmån. Som komplement till bilpoolen finns också poolcyklar som kan användas vid tjänsteärenden.

– Vi har också genomfört utbildningar i säker cykling och anordnat cykelservice för medarbetarna i anslutning till våra lokaler. Glädjande nog märker vi att intresset för cykling ökar, till exempel genom att vi har fler och fler lag som deltar i cykelutmaningen. Något som gynnar både medarbetarna och miljön, säger Lotta Brändström.

Mer information om utmärkelsen och initiativet Cykelvänlig arbetsplats finns på: http://cykelvanlig.se/

För mer information kontakta:

Cecilia Erdalen, pressansvarig Göteborg Energi, telefon 070-466 04 28

icon-closechevron-disc-rightmenu