GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Göteborg Energi bygger ny fjärrkyla på Lindholmen

Tack vare stor efterfrågan bland kunderna har Göteborg Energi beslutat att göra en rejäl utbyggnad av fjärrkylan i området kring Lindholmen. Detta blir den andra större utbyggnaden av kylcentralen och genomförs till ett belopp av 20 miljoner kronor.

– Kunderna i området har sedan 2002 haft möjlighet att välja fjärrkyla och behovet har ökat stadigt sedan dess. Och det är inte så konstigt. Fjärrkyla har hög leveranssäkerhet men bidrar också till en tystare och renare stad. Vi producerar fjärrkyla genom att ta tillvara de energiflöden som redan finns i Göteborg och till skillnad från traditionella kylkompressorer låter kylt vatten i ledningar väldigt lite, säger Lotta Brändström VD på Göteborg Energi.

Det är alltså andra gången som Göteborg Energi bygger ut fjärrkylan på Lindholmen. Utbyggnaden ger kapacitet att kyla lokaler motsvarande 150-200 000 kvadratmeter.

– Göteborg står inför en byggboom av sällan skådat slag. Precis som fjärrvärmenätet är fjärrkylan en viktig del när vi tillsammans bygger nya bostadsområden och skapar framtidens energisystem, säger Lotta Brändström.

För mer information kontakta:

Cecilia Erdalen, pressansvarig Göteborg Energi, telefon 070-466 04 28

icon-closechevron-disc-rightmenu