GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Projektledare elnät

Vill du arbeta med stadsutveckling och miljöanpassad eldistribution för att möjliggöra en hållbar infrastruktur för staden?

Vi erbjuder dig ett varierande och utvecklande arbete med mycket eget ansvar i ett gott team, där hela Göteborg är ditt arbetsfält.

Som projektledare på Göteborg Energi genomför du investerings-, reinvesterings- och driftprojekt inom Göteborg Energi Nät ABs nätområden. Du är vår representant i möten med kunder och andra intressenter. Med utgångspunkt från vår projektmodell och kraven i projekten planerar du så att rätt resurser och kompetenser, internt och externt,  avropas/beställs för att kunna genomföra projektet och nå målen. Du säkerställer att erforderliga riskanalyser blir utförda samt att åtgärder vid behov utförs. Rapportering till aktuella styrgrupper, ledningsgrupper eller styrelse är en viktig del i ditt uppdrag. Genom arbete med utvärdering och uppföljning bidrar du till utvecklingen av avdelningens verksamhet.

Vi söker dig som har en förmåga att arbeta mot flera ärenden, mål och deadlines samtidigt och som trivs i en miljö där du har flera parallella kontakter. Som projektledare är det värdefullt att vara strategisk och ha god social kompetens, kunna sätta sig in i tekniskt praktiska frågor och bidra till lösningar. Du ska trivas med att självständigt driva utvecklingsarbete och ta egna initiativ. Därför tror vi att du som söker är kommunikativ, lyhörd och förtroendeskapande gentemot kunder och intressenter. Vidare är du strukturerad när situationen så kräver, kommunikativ, har en helhetssyn och en mycket god samarbetsförmåga. Du har förmåga att utrycka dig väl i det svenska språket i både tal och skrift.

Vi tror att du som söker har en utbildningsgrund som högskoleingenjör med inriktning mot elkraft eller motsvarande kompetens, t.e.x. en längre arbetserfarenhet. Vi tror att du har flerårig erfarenhet av projektledning och ser gärna att du som projektledare har genomfört entreprenadprojekt inom elkraftteknik/elnätsdistribution och därmed också erhållit kunskap och erfarenhet av miljöfrågor och byggarbetsmiljösamordning. Det är meriterande om du har goda kunskaper inom entreprenadjuridik och är förtrogen med AMA och EBR.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad på ett av dotterbolagen inom koncernen Göteborg Energi, Göteborg Energi Nät AB (GENAB). GENAB transporterar el till 260 000 kundanläggningar inom Göteborgs kommun. Du kommer att tillhöra avdelningen Projekt som ansvarar för att genomföra reinvesterings-, investerings- och driftprojekt i stadens elnätet. Investeringsvolymen är i storleksordningen 300 mkr. Elnätsverksamheten är en spännande bransch där vi upplever en ökad förändringstakt. För att klara detta fokuserar vi vårt arbete på de möjligheter och utmaningar som förändringen innebär. Vi arbetar med stadsutveckling och miljöanpassad eldistribution för att möjliggöra bra kunderbjudanden och hållbar infrastruktur för staden. Vi bidrar till en socialt och ekonomiskt hållbar stad. Vi är idag ca 150 medarbetare på GENAB fördelat på fem avdelningar med fokus på projekt, projektering, planering, ansluta kund samt drift och underhåll. Denna tjänst är placerad på avdelningen Projekt och din chef blir Jörgen Näslund. Jörgen - hur skulle du beskriva ditt ledarskap?

- Jag lägger stor vikt vid att medarbetarna i mitt team mår bra och utvecklas i sina arbetsuppgifter. Det är viktigt att alla känner att de får utmaning i jobbet och återkoppling på sin prestation. Jag är inlyssnande och tillgänglig för både kortare avstämningar och djupare frågor, både av personlig som mer arbetsrelaterad karaktär. Jag uppmuntrar mina medarbetare att ta egna initiativ och det är ok att vi emellanåt gör misstag. Vi ska ha roligt på jobbet, våga uttrycka våra åsikter och behandla varandra med respekt. Mina medarbetare ska känna stort ansvar och frihet i sin dagliga verksamhet. Tillsammans ska vi vara stolta för det ansvar vi tar för elnätet i Sveriges näst största stad. Vi ser till att göteborgarna kan lita på sin elförsörjning. 

Vill du veta mer om Jörgen är du välkommen att läsa mer i hans profil på Linkedin.

Som anställd hos oss på Göteborg Energi kan du räknamed en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du na möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på  goteborgenergi.se/jobbamedoss

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. 

Verkar det intressant? Välkommen med din ansökan! 

Vi kommer arbeta löpande med urval och tillsättning i detta rekryteringsärende. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Randstad Engineering, för frågor kontakta rekryteringskonsult Nadja Bergman på 0729889829 alternativt på mail nadja.bergman@randstad.se

 

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2020-03-20

Kontaktpersoner
Jörgen Näslund, Avdelningschef
tfn: 031626822

Nadja Bergman, rekryteringskonsult Ranstad
mob: +46 729889829

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!
icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus