GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
En illustration föreställande två fiskar som låtsas vara andra fiskar.

Fula fiskar i farten, igen

Oseriösa elhandlare i branschen

Har du fått samtal från säljare för andra elhandelsbolag som uppger att de samarbetar med oss? Göteborg Energi har inget samarbete med vare sig dem eller något annat elbolag.

Tyvärr finns det några bolag i vår bransch som lurar dig som konsument. De är få, men det är ju ingen tröst för den som blir drabbad. Bedrägeriet sker på ett sådant skickligt sätt att statliga Konsumenternas energimarknadsbyrå nu varnar framtida kunder. 

Det kan vara bra för dig att veta att vi på Göteborg Energi:

  • aldrig knackar dörr för att sälja elhandelsavtal. 

  • aldrig har några samarbeten med andra elhandelsbolag. 

  • alltid ringer från ett 031-nummer.

Det är också bara du själv och ditt nuvarande elhandelsbolag som vet vilket sorts elavtal och vilket pris du har idag. Om du blir uppringd kan telefonförsäljaren alltså inte känna till om ditt elpris är högre eller lägre än det som hen erbjuder. 

Kontrollera elhandelsföretaget

Innan du bestämmer dig för ett elavtal, se till att kontrollera elhandelsföretaget som kontaktar dig. Exempelvis kan du kika på svarta listan över företag som fått många klagomål. Den publiceras av Konsumenternas energimarknadsbyrå som är en statlig, oberoende och kostnadsfri rådgivare. 

Ta dig tiden att själv kontrollera vilken typ av avtal och elbolag du vill ha. Behåll kontrollen och har du några frågor om ditt elavtal kan du alltid höra av dig till oss så hjälper vi dig.

Konsumenternas Energimarknadsbyrå erbjuder rådgivning om du råkat ut för en oseriös elhandlare. Kontakta dem om du blivit drabbad, du är självklart också välkommen att prata med vår kundservice.

En familj samlad runt en bildskärm.

Du är trygg med oss

Det ska vara enkelt att göra hållbara val utan att bli lurad. Teckna elhandelsavtal med ett seriöst elbolag.

Kontakta oss

Vår kundservice besvarar dina frågor alla helgfria vardagar. Telefon 031-62 62 62.
icon-closechevron-disc-rightmenu