GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Alfons Åbergs Kulturhus

Alfons Åbergs Kulturhus i centrala Göteborg har haft stor nytta av stipendiet de fick 2017. De 60 000 årliga besökarna får nu möjlighet att uppleva både klimatbalett och magiskt skräp!

Ibland behövs nya grepp för att nå fram med ett budskap. Så tänkte artisterna som tog fram ”Klimatbalett – en dansant mimföreställning” och ”Det magiska skräpet”, som handlar om återvinning. Föreställningarna bidrar till barns utveckling genom lek och lärande och är finansierade av Göteborg Energi.
-Vi fick stipendium för projektet ”Lek och lär om hållbarhet”. Projektet handlar om att göra det lätt att göra rätt och inspirera barn och unga till ett mer hållbart liv och även förstås deras vuxna, säger Anna Forsgren, VD Alfons Åbergs Kulturhus.
 
I projektet ingår flera delar. De två nya föreställningarna, bättre sopsortering på plats i lokalerna samt att alla anställda har fått gå en miljöutbildning som ett led i miljödiplomering. Sammantaget ger det ett mer hållbart besöksmål.

Unga brinner för miljön
Målgruppen är barn mellan 0-8 år (och deras vuxna) och föreställningarna har fått ett fint mottagande från besökarna.
-Barn är väldigt engagerade i miljöfrågor. Vi märker att barnen tar till sig av budskapet och dessutom påverkar sina vuxna. Jag har själv suttit med på föreställningarna och studerat hur publiken reagerar. Det blir interaktion och ett väldigt engagemang, avslutar Anna.
 

Tänk:Om du är vår nästa stipendiat?

Ansök nu!
icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus