GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Vinnare av Fair Play Energikicken 2019

Energikickens vinnare av 10 000 kr

Här ser ni klassen som vet hur man spelar schysst på planen. Energikicken är fotbollsturneringen för alla femteklassare i Göteborg. Vinnaren är inte det lag som gör flest mål utan det lag som behandlar sina lagspelare och motspelare med respekt, gemenskap och kamratskap. Fjällskolan knep den platsen i år och vann 10 000 kr. 

Varje år i maj deltar drygt 5 000 femteklassare från Göteborg med kranskommuner i den veckolånga fotbollsturneringen Energikicken. Turneringen är ett samarbete mellan IFK Göteborg och Göteborg Energi där syftet är att skapa större kamratskap och gemenskap. Det gäller såväl mellan alla inom klassen som mellan klasserna och skolorna. 

Elisabeth från IFK Göteborg och Marie från Göteborg Energi överraskar skolklassen som vunnit Fair Play-priset.

Utgångspunkten är allas lika värde och det finaste priset i turneringen är det åtråvärda Fair Play-priset. Det priset går till den klass som ser till att alla i klassen är med i turneringen och stöttar varandra. Visar hänsyn och hjälpsamhet, håller rent omkring sig, är positiva och uppmuntrande mot medspelare, motspelare och domare, ledare och funktionärer och sist men inte minst publiken. Helt enkelt den klass som upptätt mest schysst och visar en bra kamratskap.

Cornelius, Fjällskolan, Energikicken Fair play priset

Hej Cornelius och grattis till det fina Fair play-priset!

Varför tror du att ni vann?
– Vi försökte vårt bästa och var förberedda och respektfulla. Och vi var bra på att förlora med.
Vad betyder Fair Play för dig?
– Att man respekterar alla, både medspelare och motspelare.
icon-closechevron-disc-rightmenu