GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
1 december

Värme och julklappar till stadens utsatta

Lördagen den 1 december rullar Julklappsvagnen runt i staden och samlar in gåvor åt familjer i behov av stöd. Ta chansen och förgyll någon annans jul i år! 

Som göteborgarnas energibolag vill vi bidra till mindre utanförskap i vår stad. Vi är därför stolt samarbetspartner åt Göteborgs Stadsmission och förser deras sociala verksamheter Gatljuset, Drottningtorget och S:t Johanneskyrkan med kostnadsfri värme och ljus.

Julklappsvagnen rullar nu på lördag 1 december

Ett mycket uppskattat initiativ som sprider glädje över hela Göteborg är också Julklappsvagnen som ger stadens mest utsatta familjer fler glada julminnen. Julklappsvagnen är ett samarbete mellan Göteborgs Stadsmission och Spårvagnssällskapet Ringlinjen. 

Den 1 december står Julklappsvagnen uppställd på Drottningtorget för att ta emot julklappar från alla som vill bidra. Göteborg Energi bjuder på Luciasång med Hvitfeldska gymnasiets kör som uppträder klockan 12.30, 13.30 och 14.30. Julklappvagnen kör också runt och samlar in julklappar och på alla hållplatser bjuds det på glögg och pepparkakor.

Vad ska jag ge? De flesta familjerna önskar sig presentkort på mataffärer, upplevelser, leksaker, i köpcentrum, butiker för ungdomskläder och barnkläder. Efter den 1 december kommer Stadsmissionen bygga upp en julklappsbutik där föräldrarna själva får välja vad de vill ge sina barn bland julklapparna som lämnats in. Därför ber Stadsmissionen om nya, oinslagna saker.

Göteborg Energi bjuder på Luciasång med Hvitfeldska gymnasiets kör som uppträder klockan 12.30, 13.30 och 14.30.

Här hittar du Julklappsvagnen

När? Lördagen den 1 december mellan klockan 11.30-15.00.

Var? På Drottningtorget står en vagn stationerad hela dagen. Ytterligare en vagn kör runt och samlar in julklappar i Majorna, Härlanda, på Sankt Sigfrids plan och Wieselgrensplatsen. Se Julklappsvagnens tidtabell.

Vill du lämna en julklapp tidigare? Från och med den 17 november kan du lämna din julklapp i Stadsmissionens lunchrestaurang på Drottninggatan 33. Öppet mellan klockan 11.30-14.00.

Läs mer om vårt sociala ansvar här
icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus