GÖTEBORG ENERGI-EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Sportlovstips!

Sex fina sportlovsaktiviteter för hela familjen

Sportlovsveckan närmar sig. Har du slut på idéer? Vi tipsar om sex aktiviteter förnaturälskaren, musikfantasten, historienörden, löparen och den leksugna. 

Alfons kulturhus

Kompisvecka på Alfons Åbergs Kulturhus

Under sportlovsveckan visas teaterföreställningen ”Vem räddar Alfons Åberg” – en pjäs om vänskap. Här bjuds det också på discodans, sångstund, högläsning och ballongvikning. Plats: Slussgatan 1.
centralstationen

Sportlovsorkesterns finalkonsert

Varje år samlas ungdomar i åldrarna 14-19 för att bilda en symfoniorkester och handledas av Göteborgs riktiga symfoniker. Den 12 februari framför de Gustav Holsts svit Planeterna under ledning av dirigenten Thord Svedlund. Plats: Konserthuset.
26 naturomården i Göteborg

Ut och njut!

Packa termos och fika och bege dig ut till något av Göteborgs många vackra naturområden. Kust, skogar, berg och sjö – i och kring Göteborg finns något för alla. Vättlefjäll, Lärjeåns dalgång och Välen är bara tre fina utflyktsmål för hela familjen. En halvtimme söder om stan hittar du också vackra Sandsjöbacka naturreservat.
Göteborgsvarvet

Löparshow i Friidrottens Hus

Den 16 februari öppnas dörrarna till Running Talks – Göteborgsvarvets nya satsning där en rad experter och profiler delar med sig av den senaste forskningen, tekniska innovationer och inspirerande historier om löpning. På scen bland annat Johan Steene, Kristina Paltén, Markus Torgeby och Mustafa Mohamed.
Titanic - The Exhibition

Titanic – The Exhibition

Den 15 april 1912 omkom 1496 personer när skeppet Titanic kolliderade med ett isberg och sjönk i Nordatlanten. Nu kan du uppleva Titanics myter, berättelser och verkliga livsöden i av världens största vandringsutställningar där du ser 200 originalföremål och uppbyggda interiörer i naturlig storlek. Plats: Södra Hamngatan 55.
Botaniska trädgården

Kärlek i Botaniska trädgården

Välkommen in till tropiker, öken och växter i alla färger och former. Under sportlovsveckan får du som besökare även möjlighet att måla och gå på tipspromenad inne i Växthusen. Den 14:e februari är det konsert med trion Lilting Tunes
som spelar Monica Zetterlunds låtar.

 

 

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus