GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Tips!

Ny bildelningstjänst laddas av Göteborg Energi

Under sommaren har det danska företaget GreenMobility rullat igång 100 elbilar som kan hyras i Göteborg. Bilen parkeras och laddas gratis på någon av de parkeringsplatser som Parkering Göteborg och Göteborg Energi har förberett. 

Kanske har du sett de gröna och vita bilarna på våra gator i sommar? Det är danska GreenMobility som står bakom bildelningstjänsten med 100 elektriska bilar. Konceptet är enkelt. I GreenMobilitys app kan användaren hitta alla lediga bilar i staden, boka dem och köra för ett minutpris. Det går också att hyra en bil för ett helt dygn, perfekt för lite längre resor.

− GreenMobility går in på den svenska marknaden med ambitioner om att erbjuda mer hållbara mobilitetslösningar åt det svenska folket samt att minska föroreningar och ljud i städerna. För att göra vår service tillgänglig för fler har vi även etablerat oss i Malmö med ytterligare 100 bilar, berättar Thomas Heltborg Juul, VD på GreenMobility.

Bilarna släpper varken ut koldioxid, kväveoxider eller några andra skadliga ämnen.

För att kunna erbjuda kunderna parkeringsplats kombinerat med laddning har GreenMobility tecknat avtal med Parkering Göteborg. 26 olika områden har förberetts för att användas som ”hotspots”, där GreenMobilitys användare kan parkera och ladda bilen gratis. 

Bilarna är tillverkade av återvunnen plast och drivs på elektricitet från förnybara energikällor genom Göteborg Energi. Bilarna släpper varken ut koldioxid, kväveoxider eller några andra skadliga ämnen. 

− Göteborg Energi har under lång tid satsat på att bygga ut laddinfrastrukturen i Göteborg och vi ser hur laddningen ökat explosionsartat de senaste åren. Det känns riktigt roligt att en bildelningstjänst som GreenMobility etablerar sig i staden. Vi behöver en mångfald av lösningar om vi ska klara utmaningen att ställa om transportsektorn, säger Fredrik Persson, produktspecialist på Göteborg Energi.

Boka din elbil hos GreenMobility.

Ladda din elbil där du är

Det är enkelt att ladda elbilen på stan. Kika på vår laddkarta och kom igång på 2 min.
icon-closechevron-disc-rightmenu