GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
namnkalas

Och namnet på vår solcellspark blir...

Det börjar närma sig invigning av Sveriges största solcellspark! Tack vare er har vi fått in över 1100 smarta namnförslag till parken.

Den 14 december inviger vi Sveriges största solcellspark vid Säve flygplats. Då avslöjar vi samtidigt det vinnande namnet på parken och personen som kom på det smarta namnförslaget! 

Solcellsparken ligger strax norr om Säves flygfält på en yta lika stor som 16 fotbollsplaner. Anläggningen blir Sveriges hittills största och kommer att kunna förse motsvarande 1000 villor med hushållsel årligen. En del av parken är också avsatt för andelsägande för privatpersoner och hittills har 500 privatpersoner anmält intresse för hyra paneler i parken.

– Intresset för solenergi har vuxit explosionsartat de senaste åren och det finns en stor efterfrågan på olika solcellslösningar bland våra kunder. Med den här satsningen ökar vi produktionen av förnybar el i Göteborg och tar ytterligare ett steg mot ett förnybart energisystem Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda både företagskunder och privatkunder att vara med på resan, säger David Hellström, marknads- och försäljningsdirektör på Göteborg Energi.

Solcellsparken har byggts under hösten och juryn som valt ut det vinnande namnförslaget på parken består av Hasse Andersson från P4 Göteborg, Ola Serneke, VD på Serneke, vår VD Alf Engqvist, Elisabeth Undén, styrelseordförande för Göteborg Energi och vår kommunikationsdirektör Anette Myrheim.

icon-closechevron-disc-rightmenu