GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Key2Future

I vårt omvända mentorskapsprogram Key2Future deltog ungdomar från Västra Hisingen Basket som mentorer till cheferna på Göteborg Energi. Tanken var enkel - att mötas och lära av varandra. Sammantaget deltog 19 chefer och lika många ungdomar i tre olika omgångar av Key2Future. Projektet är nu avslutat.

En film från ett möte mellan elever och chefer 2019.
Ett gäng från Key2Future sitter och diskuterar.
– Fokus i Key2Future var möten och personlig utveckling. Men samarbetet var också ett sätt att konkret jobba för minskade klyftor och ett mer jämlikt Göteborg. Vi är varandras nycklar till framtiden, säger Anette Myrheim, kommunikationsdirektör på Göteborg Energi.

– Vi satsade på Key2Future tillsammans med Göteborg Energi för att leverera på löftet om samhällsansvar. Tillsammans vill vi öka inkluderingen i Göteborg och bygga broar, säger Ali Tabrizi, sportchef för Västra Hisingen Basket.

"Tillsammans vill vi öka inkluderingen i Göteborg och bygga broar."

Ali Tabrizi, sportchef för Västra Hisingen Basket.
Två män sitter och studerar ett dokument - en av dem är en ung deltagare från Key2Future och den andra representerar Göteborg energi.
– Eftersom vi vet att olika bakgrunder, erfarenheter och upplevelser ger oss bättre möjligheter att utveckla oss och ta oss an framtidens utmaningar strävar vi efter en större mångfald i vår organisation. Västra Hisingen Basket tog kontakt med oss 2018 och ur våra diskussioner föddes Key2Future. Projektet har syftat till att ge våra ledare en inblick i ungdomars liv, särskilt de som lever i delar av staden som är underrepresenterade hos oss.

– Samtidigt fick vi chansen att visa upp oss för ungdomar som inte känner till vår verksamhet och kanske inte heller har någon med en teknisk karriär som inspiratör i sin närhet. Vi är varandras nycklar till framtiden, säger Göteborg Energis hållbarhetschef Eric Zinn.
icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnify