GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Höga elpriser sätter fart på nya lösningar

Se en kort introduktionsfilm.

Webinar 27 januari kl 9.00-10.00
Anmäl dig

Så blir vi #hållbaraihop

Elpriserna har varit historiskt höga under hösten och vintern 2021-2022. Kylan har gjort sitt till, men framför allt har skärpta utsläppsrätter inom EU i kombination med oväntat små lager av naturgas i Europa varit de viktigaste förklaringarna.    

Trots att vi här i Sverige har gott om billig elproduktion från vind, vatten och kärnkraft påverkas vi, då den svenska elmarknaden hänger samman med den europeiska. Det högsta priset sätter nivån för hela marknaden.
 
När vi går mot alltmer förnybar elproduktion blir det större skillnad mellan när elen är billig, och när den är dyr. Det här skapar osäkerhet för företagen, men har också gett skjuts åt utvecklingen av olika lösningar för energilagring som kan minska prisskillnaderna, såsom batterier, vätgas och bränsleceller. 

I vårt webinar om elpriser den 27 januari får du veta mer om hur elmarknaden fungerar och vilka företag som kan hjälpa oss igenom denna utveckling. Missa inte det! 

Talare

Program

  • 09.00 Eric Zinn hälsar välkommen

  • 09.05 Malin Flysjö - Affärschef Elhandel, Göteborg Energi

  • 09.15 Rasmus Bergström - VD, BatteryLoop

  • 09.25 Richard Berkling - VD, Powercell

  • 09.35 Panelsamtal: Höga elpriser sätter fart på nya lösningar 

  • 10.00 Avslut

Se alla
våra webinar
i efterhand

#hållbaraihop
Missade du när vi förklarade vad EU:s taxonomi kan innebära för Göteborg? Glömde du att anmäla dig och lära dig biokolens alla förtjänster? Lugn - se alla våra webinar i efterhand för att ta del av våra kunniga gästers insikter och diskussioner!

Klimatet förändras.
Det måste vi också göra.

#hållbaraihop
icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus