GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Nu utökar SKF sin satsning på elbilsladdning

Två år har gått sedan SKF bestämde sig för att storsatsa på elbilar och elbilsladdning. 34 snabbladdare sattes upp och används nu så flitigt av de anställda att man beslutat att utöka med fler.

För två år sen satte SKF upp 34 laddstationer för elbilar på sina personalparkeringar för att göra det lättare för sina anställda att köra grönt.

– Om man kör elbil eller laddhybrid och bor långt från arbetsplatsen är det nästan en förutsättning att man ska kunna kompletteringsladda batteriet på jobbet, säger Jan Tallnäs, projektledare på SKF.

Effektiv laddning

På laddstationerna kan totalt 68 bilar stå samtidigt. Här laddar de fullt batteri på runt två timmar, men för att underlätta för personalen får de stå kvar i upp till fyra timmar. Genom lastbalansering tillgodoses behovet för alla sorters elbilar, eftersom strömmen fördelas rättvist mellan de inkopplade bilarna. SKF har placerat ut laddstationerna på olika personalparkeringar runt om i det 425 000 kvadratmeter stora företagsområdet.

– Det var ett medvetet beslut att placera ut dem långt ifrån varandra. Laddarna ska vara till för alla våra anställda och vi har en väldigt utspridd verksamhet inom vårt område, säger Robert Arvidsgård, fastighetschef på SKF.

När vi startade projektet hade vi runt tjugo elbilar. Nu har vi flera hundra.

Robert Arvidsgård, fastighetschef på SKF.

En storsatsning i samarbete

Göteborg Energi ansvarar för installation, drift och underhåll och tack vare att SKF tecknat ett serviceavtal med oss hinner våra tekniker ofta upptäcka och åtgärda fel innan SKF själva märker något.

–Den här typen av storsatsning var ny för både oss och Göteborg Energi och vi har lärt oss massor längs vägen. Det var aldrig ett alternativ för oss att göra det här själva, säger Robert Arvidsgård.

Framtiden?

Sommaren 2020 flyttar SKF över till sitt nya huvudkontor som byggs intill det nuvarande. De planerar nu att komplettera med fler laddstationer utspridda både inomhus och utomhus.

–Behovet av smidig elbilsladdning kommer bara att växa. När vi startade projektet hade vi runt tjugo elbilar. Nu har vi flera hundra, säger Robert Arvidsgård.

SKF

  • Grundades: 1907
  • Är: världsledande teknikföretag med huvudkontor i Gamlestaden, Göteborg
  • Antal anställda: 43 814

Är din verksamhet intresserad av laddare?

Låt en av våra säljare kontakta er för att hitta rätt lösning till er verksamhet.

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus