GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

BRF:en som höjde värmen och sänkte kostnaderna

Genom att välja Komfortavtal och låta Göteborg Energi styra frånluftsventilationen kan bostadsrättsföreningen Galeasen i Linnéstaden minska sina energikostnader med 17 458 kronor per månad.

- Flera boende i vår bostadsrättsförening hade länge klagat på temperaturen inomhus. Vi hade gamla fönster med mycket drag som släppte ut en massa värme. Först började vi med att byta ut dessa till moderna 3-glasfönster med bättre tätning och blev av med kallraset, sen fick vi reda på att vi kunde påverka temperaturen ännu mer med hjälp av Göteborg Energi.

Göteborg Energi kom med lösning

- Vi valde att teckna ett Komfortavtal med 22 grader i snittemperatur och att installera Ecoguards temperaturgivare i varje lägenhet. Vi har också gett Göteborg Energi i uppgift att styra frånluftsventilationen så att den snabbare anpassar sig efter utomhustemperaturen. Vi håller samtidigt själva på att injustera värmekretsen för att få en jämnare värmefördelning.

Med nytt miljötänk som bonus

- Idag har vi en jämnare värme och lägre uppvärmningskostnader. Sedan vi tecknade komfortavtalet har vi också mer miljötänk och ökad förståelse för hur man kan energieffektivisera. Vi har nu haft våra temperaturgivare i två år och kan tydligt se att vi lyckats sänka våra energikostnader rejält. Utslaget på en månadsbasis så har vi i år 17 458 kronor lägre energikostnader per månad jämfört med år 2012.

BRF Galeasen

  • Byggår: 1978
  • Föreningen bildades: 2000
  • Antal lägenheter: 239, varav ett 30-tal hyresrätter.
  • Har: fjärrvärmeavtalet Komfort med Göteborg Energi sedan år 2006

 

Är din BRF intresserad av komfortavtal?

Värme Komfort är det bekväma valet för dig som vill ha fjärrvärme med helhetsservice.

icon-closechevron-disc-rightmenu