GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Peder står utanför Oves Gatukök.

Oves Gatukök fick ett elavtal värt sin vikt i guld

1954 öppnade Oves Gatukök dörrarna för första gången, men bara några år senare brann det ner då spritköket fattade eld. Ove klarade sig med nöd och näppe och kom till slutsatsen att tiden var mogen för att skaffa el. 

När nästa gatukök stod klart i början på 60-talet anslöt sig Ove till Göteborg Energi under en längre period. Ett antal år senare fick Oves son Peder axla ansvaret för gatuköket, som bytte skepnad ytterligare ett par gånger tills det fick sitt nuvarande hem år 2006. 

Ett par år efter den senaste flytten fick Peder ett samtal från en elhandelssäljare som erbjöd ett elavtal som lät för bra för att vara sant– vilket det tyvärr även skulle visa sig vara.

En eloge till Mathias

- Det var sådana höga priser på första fakturan… Plötsligt fick jag dubbla elkostnader, berättar Peder då vi möter honom vid hans gatukök en solig augustidag. 

Peder försökte få tag på säljarna till sitt nya elbolag flera gånger för att diskutera avtalet, men fick aldrig talas vid med någon. 

- Där kommer Mathias in i bilden, förklarar Peder och syftar på en av säljarna vid Göteborg Energi.

- Mathias är kund hos oss här på gatuköket och en gång när han tittade förbi passade han på att ställa frågan om vilket elavtal vi hade. Mina kollegor i luckan hänvisade till mig och på den vägen fick vi kontakt.

Mathias kunde erbjuda ett betydligt mer konkurrenskraftigt och transparent elavtal, samt kunde hjälpa Peder att genomföra bytet av elbolag till Göteborg Energi.

- Jag är så himla tacksam över Mathias hjälp. Avtalet jag har nu är så mycket bättre – och dessutom slapp jag ur klorna på det här andra elbolaget, säger Peder.

Oves Gatukök har bytt lokal fyra gånger. Senast flyttade de 2006.

Felfri elförsörjning 24/7

I skrivande stund har Peder haft sitt nya elavtal i några månader och tycker att allt fungerar felfritt. 

- Vi använder el hela dygnet. Potatismoset börjar lagas redan vid 06:00 för att kunna servera de 300 kilo mos vi säljer varje dag. 

Alla råvarorna som Oves Gatukök förbrukar är lokala. Inte bara för hållbarhetens skull, utan också för att Peder tycker det är viktigt att kunna stötta sitt lokala näringsliv. Det är också en av anledningarna till att han känner sig nöjd med Göteborg Energi. 

- Att kunna få el till ett rimligt pris, som dessutom levereras felfritt från ett lokalt bolag– det är guld värt, berättar Peder. 

Oves gatukök

  • Grundades: 1954 Ove Wester
  • Är: ett välkänt gatukök i Sävedalen, strax öster om Göteborg
  • Antal anställda: ca 20 under högsäsongen
  • Yta: 170 kvm
  • Köper: el av Göteborg Energi (200 000 kwh/år)

 

Är ditt företag intresserad av att köpa el?

Låt en av våra säljare kontakta dig för att hitta rätt lösning för din verksamhet.

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus