GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

El från solkraft

Solenergi är en förnybar energikälla som tas vara på med hjälp av solpaneler. Driften är tyst och avger inte koldioxid eller andra utsläpp som påverkar atmosfären.   

All energiproduktion ger upphov till viss miljöpåverkan. El från solceller har dock flera miljöfördelar jämfört med andra energislag. Den största miljöpåverkan sker vid tillverkningen av solpanelerna då de ofta innehåller material som kräver mycket energi att framställa. Energiåterbetalningstiden anger hur lång tid det tar att generera motsvarande mängd energi som används vid tillverkning, transport och drift. För solceller är den ca 2-3 år i Sverige vilket är mycket lägre än andra alternativ som finns inom energisektorn. 

Vad kostar det?

Priset för el från solenergi är ett tillägg på ordinarie elpris på 2.50 öre/kWh för 2019.

Prisexempel: Ca 85 kr i månaden kostar el från solkraft för en frisersalong eller ett mindre café med en förbrukning på ca 40 000 kWh.   
Ca 145 kr i månaden kostar el från solkraft för en restaurang, verkstad eller en bostadsrätt med medelförbrukning på 70 000 kWh.

Intresserad?

Vill du veta mer, eller är intresserad av att teckna detta tillval? Kontakta gärna någon av våra säljare. Om du redan är kund hos oss och förbrukar under 60 000 kWh/år kan du själv lägga till Miljötillval genom att logga in på Mina sidor/Avtal.

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus