GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Göteborg Energi och Ale kommun säljer Ale Fjärrvärme

Göteborg Energi och Ale kommun säljer det samägda bolaget Ale Fjärrvärme. Köpare är Solör Bioenergi Fjärrvärme AB. Det står klart sedan försäljningsavtalet undertecknats onsdagen den 16 februari 2022.

Bild: Adobe Stock

Ale Fjärrvärme ägs i dag till 91 procent av Göteborg Energi och till 9 procent av Ale kommun. Överlåtelsen av bolaget planeras ske under mars månad.

Göteborg Energi har enligt uppdrag från ägaren under en längre tid arbetat med att konsolidera koncernens verksamhet till Göteborg. Med försäljningen av Ale Fjärrvärme är det uppdraget nu klart.

- Jag är mycket nöjd med att vi nu tillsammans med Ale kommun har hittat en stark och professionell ägare som även framgent kan säkerställa en trygg fjärrvärmeleverans till aleborna, säger Alf Engqvist, VD för Göteborg Energi.

- Vi har haft en mycket bra dialog med Göteborg Energi under hela försäljningsprocessen. Tillsammans har vi sökt en köpare som långsiktigt vill äga och utveckla fjärrvärmenätet i Ale. Nu när affären är klar är vi mycket glada för att det är Solør Bioenergi Fjärrvärme som köper nätet i Ale och vi är övertygade om att våra kunder även i fortsättningen är i goda händer säger Mikael Berglund, Kommunstyrelsens ordförande i Ale kommun.

– Ale Fjärrvärme kommer att utgöra en viktig del av Solör Bioenergis satsning på Göteborgsregionen, säger Martinus Brandal, styrelsens ordförande och koncernchef för Solör Bioenergi. Vi är fokuserade på att stödja Ale kommuns tillväxt och vidareutveckling på ett hållbart och förnybart sätt

För mer information kontakta:

Anette Myrheim, Kommunikationsdirektör Göteborg Energi

Telefon: 031-62 67 30, anette.myrheim@goteborgenergi.se

Mikael Berglund, Kommunstyrelsens ordförande Ale kommun

Telefon: 0303-70 00 00, mikael.berglund@ale.se

Anders Pettersson, Managing Director & COO Solör Bioenergy Group, 

Telefon +46 70 491 5595

Florian Raitner, CFO, Solör Bioenergy Group, 

Telefon +41 786 79 8844  

icon-closechevron-disc-rightmenu